F77777F8-B8E3-449E-8809-D912B10A94AA 2.J

cykling=frihet

Med bra service, hållbarhet och rätt inställningar vill vi erbjuda mer än bara en cykel. vi vill ge dig bra cykling!

ATT KÖPA EN CYKEL

En cykel kan användas som ett enkelt färdmedel till jobbet, som ett utmärkt motionsredskap eller för tävling. Oavsett vad du ska använda din cykel till, vågar vi påstå att vi kan erbjuda dig en bättre cykelupplevelse om du köper din cykel av oss på Norra Cykel!

Hos vår personal får du tips som bygger på egna erfarenheter från många års cykling. Vi har också många års erfarenhet av att hjälpa kunder till rätt cykel. Alla människor är unika. Oavsett om det handlar om kroppsmått, körstil eller personlighet är vi vana att hitta rätt cykel för dig!

 

Du får rätt cykel och rätt inställningar.

 

Service & reparation

Du har en bra cykel. Vi ser till att den fortsätter vara bra. Vår serviceverkstad smörjer, justerar och lagar din cykel så att du kan fortsätta njuta av cyklingen.

I vår verkstad lagar vi nästan alla fel som kan uppstå på en cykel. Vi kan lufta hydrauliska skivbromsar, vi servar dämpade framgafflar och vi kan bygga såväl standardhjul som tävlingshjul för racer och MTB.

Du kan gärna ringa och beställa tid för verkstadsbesöket. Då lämnar du cykeln på morgonen den dagen som vi kommit överens om och hämtar din cykel på kvällen samma dag.

 

Vi har fasta priser på de allra flesta reparationer. Det innebär att vi oftast kan säga vad en reparation kostar redan när du lämnar cykeln. Och du vet väl att när du köper en cykel hos Norra, så ingår alltid 1års servicen! 

cykel-verkstad-reparation-örebro-norra.j
 
cykel-tillbehör-örebro-norra.jpg

tillbehör & kläder

När du vill göra din cykling skönare, säkrare och snabbare har vi tillbehören du behöver; en bättre sadel, en jacka anpassad för cykling, cykellysen som göra att du ser och syns eller par cykelskor som hjälper dig får ner kraften i benen till pedalerna.

Hos Norra Cykel hittar du däck för alla typer av cykling från Maxxis och Pirelli, lås från ABUS, pumpar och väskor från Bontrager, cykelkläder från Bontrager, cykelskor från Fi'si:k och Bontrager, hjälmar från Bontrager, Bianchi och Lazer.

 
lazer.png
bianci.jpg
fizik-logo-black.png
pirelli-logo.png
ABUSlogo.png
MAXXIS TIRES.png

Tips & Råd

Däck


Däck finns i många olika mönster. Generellt gäller att ett däck rullar lättare ju mindre mönstrat det är. Således ska Du som cyklar mest i stan ha ett standarddäck som är finmönstrat och Du som åker på grusväg eller i skogen ett däck med grövre mönster. De flesta dimensioner finns med ett extra punkteringsskydd som är något dyrare än ett standarddäck, men i de flesta fall väl investerade pengar. För Dig som är vintercyklist rekommenderar vi dubbdäck.
Sitthöjd


Sadeln bör höjas så pass mycket att Du kan sträcka på benet när Du trampar ner. Du kontrollerar detta på följande sätt:
Ställ pedalen på ena sidan rakt ner. Sätt Dig på cykeln, sätt hålfoten mitt på pedalen, knäet ska då vara lätt böjt. Är det för sträck kan Du få bekymmer med baksidan av knäet. När Du sedan trampar iväg placerar Du foten på pedalen så att stortåleden är mitt på pedalaxeln, då får Du en maximal kraftöverföring.
Växlar


Växlar finns i huvudsak i två utföranden. Utanpåliggande växlar och inkapslade växlar. De förstnämnda har ingen fotbroms, utan inbromsningen sker via bromshandtaget på styret och är helt designade för att rulla lätt. Du växlar genom att föra kedjan mellan olika kedjekransar både bak och fram. Antalet växlar på en cykel utrustad med den här typen av system kan variera mellan 21 upp till 30 växlar. Denna växeltyp är lämplig för Dig som cyklar lite längre varje dag (c:a 5km och uppåt) och som använder din cykel för träning. Du som vill ha en cykel som rullar lätt ska välja denna typ av växel. Inkapslade växlar är lämpliga för Dig som inte cyklar så mycket och som inte cyklar så långa sträckor varje gång. Antalet växlar varierar mellan 3-8 växlar. Du växlar genom att vrida på reglaget på styret och Du ser på displayen vilken växel du har i. Fotbroms finns på denna växeltyp.
Lås


Låset bör vara godkänt av stöldskyddsföreningen. Tänk på att ett vajerlås inte är godkänt, utan bara fast monterade och bygellås kan komma på fråga.